Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Ζάκρο

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Ζάκρο, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ανάμεσα σε πλήθος υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, οι Βδοκάκης Μανόλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και Σκαμπαρδώνης Θύμιος, υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Ζάκρου οι οποίοι συντόνισαν την συγκέντρωση και χαιρέτησαν τους συγκεντρωμένους ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Σητείας Σίμος Συμεωνίδης.

Ο Σ.Συμεωνίδης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:

« Εδώ στη Ζάκρο, σε ένα από το πιο απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Σητείας, άρα και της Κρήτης, μας δίνεται η δυνατότητα να σας τιμήσουμε… να τιμήσουμε ότι οι Ζακρίτισσες και οι Ζακρίτες, οι Καρυδιανές και οι Καρυδιανοί δεν το βάλατε κάτω με το να μεταναστεύσετε από αυτό τον υπέροχο τόπο, αφού όποτε χρειάστηκε υπερασπιστήκατε τη ζωή σας και των παιδιών σας. Για παράδειγμα στους αγώνες για την διάσωση του Νοσοκομείου της Σητείας ή για να υψωθεί τοίχος αντίστασης απέναντι  στις επενδύσεις των ενεργειακών “πράσινων κορακιών” που επιλέγουν για συνομιλητές τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και όχι τις τοπικές κοινωνίες. Μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό, πάνω από 90% στην λαϊκή σας συνέλευση απορρίψατε την μετατροπή της περιοχής σας σε βιομηχανικό πάρκο ΑΠΕ γιατί ξέρετε ότι αυτό θα σήμαινε και το οριστικό τέλος για τον τόπο σας.

Εδώ στη Ζάκρο, τιμάμε ότι άνθρωποι της δουλειάς, που χαρακτηρίζονται για την εργατικότητα τους και το μεράκι τους προσπαθούν να κάνουν πράξη, κόντρα στο ρεύμα, αυτό που και εμείς υποστηρίζουμε, την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και του τεράστιου πλούτου της πατρίδας μας ώστε να επιστρέφουν τα αποτελέσματα του κόπου στους ίδιους τους εργαζόμενους. Γιατί αυτό ο ευλογημένος τόπος, έχει όλες τις δυνατότητες(τις ελαιοκαλλιέργειες, το νερό, τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο) ώστε να μεγαλουργήσει. Τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλες και όλοι μας, οι παραγωγοί -δηλαδή-αυτού του πλούτου είναι: 

-Ποιος μπαίνει εμπόδιο σε αυτήν μας την επιδίωξη;

-Ποιες είναι οι ανάγκες μας, οι λαϊκές ανάγκες δηλαδή; (με τον πήχη ψηλά, ζούμε στον 21ο αιώνα με τεράστια βήματα της επιστήμης)

-Πως «παραλάβαμε» τον τόπο μας και πως θα τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές;

Τα ερωτήματα αυτά εμπεριέχονται στο δίλλημα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη, το πραγματικό δίλλημα που αναδεικνύει η Λαϊκή Συσπείρωση: 

 «Ή θα είναι προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών ή τα κέρδη των λίγων»!

Σας καλούμε χωρίς δισταγμό, να εμπιστευτείτε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δήμο Σητείας, ώστε με την ενίσχυση του συνδυασμού μας να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο λαός δεν ταλαντεύεται στο δίλλημα αυτό και διαλέγει τη ζωή του, διαλέγει τις ανάγκες του. »

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος ανέδειξε με τοπικά παραδείγματα πως το αποδεδειγμένα εχθρικό κράτος απέναντι στις ανάγκες των πολλών χρησιμοποιεί την περιφερειακή και δημοτική διοίκηση για να επιτύχει τους σκοπούς του σε τοπικό επίπεδο τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς , η Λαϊκή Συσπείρωση, όλο το προηγούμενο διάστημα καταθέσαμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να στεκόμαστε εντός και εκτός δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων με τις ανάγκες των πολλών. Καταψηφίζαμε όταν δεν έμπαιναν σε προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών, όταν υπηρετούνταν τα κέρδη των λίγων. Μας κάνουν κριτική από τους κύκλους της δημοτικής αρχής ότι λέμε «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ», ότι δεν είμαστε ρεαλιστές, ότι δεν είμαστε ανεξάρτητοι όπως αυτοί, ότι πρέπει να υπηρετούμε το εφικτό.

Ζακρίτες και Ζακρίτισσες ξέρετε τι λένε δηλαδή;

Ότι εσείς λέτε «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» αφού, διεκδικήσατε το δρόμο Παλαικάστρου-Ζάκρου, την αγροτική οδοποιία, την ορθολογική διαχείριση του νερού και την αντίστοιχη δίκαιη τιμολόγηση, τις υποδομές για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και την αξιοποίηση των αντίστοιχων αποθεμάτων, την προστασία της πολιτιστικής σας κληρονομιάς, του φυσικού πλούτου, τη συντήρηση του σχολείου, τον εκσυγχρονισμό και συντήρηση της παιδικής χαράς, την αναβάθμιση του αγροτικού ιατρείου κ.α. Μας είπαν δηλαδή, ότι από κοινού λέμε «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» αφού εμείς υποστηρίξαμε τα δίκαια αιτήματα σας, συμμετείχαμε μαζί στους αγώνες ενάντια στους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους που θέλουν να μετατρέψουν την ήδη κορεσμένη περιοχή μας σε βιομηχανικό πάρκο. Σε λίγο θα μας πει η κυβέρνηση και παρωχημένους που διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν υγεία, δηλαδή αποκατάσταση της απρόσκοπτης και ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου Σητείας ή που θα πούμε όχι στην πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού που θα μετατραπεί σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα εκτινάσσοντας την τιμή του για όλο το Λαό, αντίστοιχα το κόστος παραγωγής του αγρότη, πέρα από τους τεράστιους κινδύνους για την εξασφάλιση της ασφάλειας στην ποσότητα και ποιότητα του νερού.

Αλήθεια, πότε τα έφεραν όλα αυτά που διεκδικείτε για να τα ψηφίσουμε; Ας αφήσουν τις πονηριές και τα ψέματα. Δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα που έστω και να ανακούφιζε πλατύτερο κόσμο που να μην το ψηφίζαμε. Τους αντιστρέφουμε λοιπόν και τους ρωτάμε γιατί αυτοί λένε «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» όσα έχει ανάγκη η λαϊκή πλειοψηφία; 

Για το επιχείρημα περί ρεαλισμού και περί εφικτού τους λέμε να πάψουν να υπηρετούν την λογική του «πάμε και όπου βγει» που υπηρετούν η κυβέρνηση και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που στηρίζουν και στηρίζεται. Έχουν φτιάξει έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό που χρηματοδοτεί και προσανατολίζει κονδύλια με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις υπηρέτησης των κερδών των λίγων και είναι επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται για τις ανάγκες των πολλών. 

Για το επιχείρημα περί κομματικής ανεξαρτησίας του συνδυασμού του κ.Ζερβάκη σε αντίθεση με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αν και μικρός ο τόπος μας θα κάνω μία σύντομη αναφορά. Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν χωρίζουμε τον κόσμο με βάση τις κομματικές προτιμήσεις αλλά με βάση τις ανάγκες τους και οι πολλοί μοιραζόμαστε κοινές ανάγκες, αγωνίες και όνειρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ευτυχία των πολλών σημαίνει δυστυχία των λίγων και αντίθετα. Όταν είναι προτεραιότητα τα κέρδη των λίγων, οι πράσινοι επενδυτές θα ρημάζουν περιοχές σαν την δική μας, τα κοράκια των τραπεζών θα πλειστηριάζουν λαϊκές κατοικίες, μεγαλοξενοδόχοι, κατασκευαστές κ.α. θα σχεδιάζουν τις επενδύσεις τους με βάση τα συμφέροντα τους και ο τόπος μας θα γίνεται το αντικείμενο του πλιάτσικου που επιδιώκουν. Για να είναι προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών προϋπόθεση είναι να μην συμβιβάζεσαι με την κυρίαρχη αντίληψη που θεωρεί κόστος ότι ανάγκες έχουμε οι πολλοί και για αυτό και τις βαφτίζουν «μη επιλέξιμες δαπάνες». »

O υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας με τη Λαϊκή Συσπείρωση έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Μιλάνε για «εξωστρέφεια» αυτοί που πριν από λίγες μέρες είπαν σε κάτοικους του Καρυδίου «Ντα 60 ψήφοι είστε, μην μας πολυπρίζετε» ή σε μια γιαγιά στην Πραισό «Και που έρχεται απορριμματοφόρο για 2 κατοίκους, ευχαριστημένοι θα έπρεπε να είστε»…

Μιλάνε για «πολιτισμό» αυτοί που έχουν μαλώσει με ότι έχει να κάνει με λαϊκή διεκδίκηση για την κάλυψη των αναγκών και υπερασπίζονται την μιζέρια που καλλιεργούν. Ο πολιτισμός σηματοδοτεί εξέλιξη και όχι πισωγύρισμα σε κάθε πλευρά της ζωής του απλού κόσμου. Ιδιαίτερα τα παιδιά και ενήλικες με αναπηρία έχουν να κάνουν με έναν από τους πιο εχθρικούς δήμους απέναντι στις ανάγκες τους.

Μιλάνε για «αισθητική» εννοώντας μονάχα τις μαζώξεις υψηλών προσώπων και όχι την προστασία και ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης μας, των οικισμών μας και της συλλογικής μας κληρονομιάς.

Κάθε απλός άνθρωπος του μόχθου που θέλει να υπερασπιστεί τη ζωή του και τον τόπο μας πρέπει να δράσουμε συλλογικά, μια γροθιά. Αυτό φοβούνται και μιλάνε για διαχωριστικές γραμμές για να κρύψουν ότι είναι οπαδοί του «Πάμε και όπου βγει». Για αυτό την ηττοπάθεια τους και τον συμβιβασμό τους τα κρύβουν με την αλαζονεία τους και την υπεροψία τους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, του δίνουμε το χέρι για να δώσουμε κοινούς αγώνες για να γίνουν προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών. 

Καλούμε να μας εμπιστευτεί, κάθε προοδευτικό, δημοκράτη, αριστερό, θυμωμένο με την τραγική κατάσταση που βιώνουμε ως λαϊκή πλειοψηφία. Μπορούμε από λαϊκή πλειοψηφία να γίνουμε λαϊκή συσπείρωση που θα σπάνε τα μούτρα τους κυβερνήσεις και φιλικές σε αυτές περιφερειακές και δημοτικές αρχές όταν θέλουν να υπονομεύσουν την πρόοδο αυτού του τόπου. 

Δίνουμε τη μάχη με αισιοδοξία για να εκλέξουμε πολύ περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα αποτελούν τη δύναμη της 100% μαχητικής υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Με την ενίσχυση σας θα είμαστε πολύ περισσότεροι οι σύμβουλοι οι οποίοι θα αποτελούμε τα στηρίγματα των αγώνων και των διεκδικήσεων σας 

Μπήκαμε στην τελική ευθεία!

Εδώ στη Ζάκρο, στο Καρύδι παντού…ο  λαός της Σητείας μπορεί να κάνει τη διαφορά και γιατί όχι και την έκπληξη! »

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί